söndag 23 december 2007

Flyga

Flyga Det blir ganska ofta Palma-Stockholm tur och retur. Ingen jag känner kan förklara de minst sagt märkliga biljettpriser som är legio. Speciellt mellan Palma och London. Thomson Air eller easy air tar mig till Stansted för 6 till 15 euro. Flög vid ett tillfälle i somras i en Airbus med 12 andra passagerare för just 6 euro. Please, somebody explain! Ska man sen komma riktigt billigt från London till Stockholm – RyanAir 1 (en) euro – kan man bli ”tvungen” att stanna över natt först. Kvällen kan med fördel avnjutas mellan Piccadilly och Leicester Square. En blodig filéstek på Angus Steakhouse följd av Mama Mia på Prince of Wales Theatre. Har kört det programmet tre gånger i år. Oslagbart.
Nu i december har både solen och flygbolagen lågsäsong vad gäller Mallorca. En journalist, utan ork/förmåga/intresse att kolla fakta, gjorde nyligen ett stort nummer av vintersemestrandet här på ön. Han skrev: -”nu är alla hotell i Magaluf och Palmanova fullbokade” och drog den slutsatsen att: -”turisterna börjar hitta tillbaka till vintergröna, sköna Mallorca.” Med lite undersökande journalistik hade han erfarit att i år är bara två av tio hotell öppna. Mot för några år sedan då sex av tio var året-runt-öppna. Färre avgångar och högre biljettpriser har blivit följden av den minskande turismen. Men det går fortfarande att hitta prispärlor.
Antalet personer som utnyttjar Palma International Airport ökar däremot varje år. År 2006 passerade 22,1 miljoner resenärer gaterna. Och årets slutsiffra kommer att överträffa detta. Majoriteten av utlänningar är engelsmän med tyskarna som tvåa.
Det blir aldrig tjatigt att flyga till Stockholm. Alternativen är så många. Via London förstås men även via Alicante, Barcelona eller Valencia. Blandar man in Air Berlin, som är stora här, så kan också Frankfurt eller Hannover komma in i bilden. Oftast blir det en lucka på åtskilliga timmar vid bytet av plan. Bussen in till Stadtmitte och ett saftigt Fleischbein gör att tiden går fort. Och sen behöver man ju inte äta så mycket mera den veckan.

2 kommentarer:

Maja sa...

Allvarligt vad gör du där i Palma. Få tummen ur och uppdatera din blogg nu! :)
Kram Maja

marie sa...

Heja Krister!Kul med blogg men du kanske ska skriva lite oftare...
Kram Marie